Facebook güvenlik açığı ile yine karşı karşıya!

Facebook’un, iki uygulamadan dolayı 145 GB büyüklüğünde şifrelerin olduğu verileri koruyamadığı ortaya çıktı. Facebook güvenlik açığı

Skandalların vazgeçilmez adresi olan Facebook’un, iki uygulamadan dolayı 145 GB büyüklüğünde şifrelerin olduğu verileri koruyamadığı ortaya çıktı. Facebook güvenlik açığı ile yine kullanıcıları maüdur etti.

Cambridge Analytica skandalı ile gündeme gelen Facebook , bu olayın ardından bir takım aksiyonlar almıştı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in ifade vermesinden sonra uygulanan bu aksiyonların bugün pek de verimli olmadığı ortaya çıktı. Facebook güvenlik açığı ile bugün yine karşı karşıya kaldı.

Amazon‘un S3 sunucularında Facebook’un korunmayan verilerinin olduğu ortaya çıktı. Facebook’a entegre olan Cultura Colectiva ve At The Pool uygulamalarında yaşanan bu güvenlik açığından dolayı binlerce şifre ve kişisel veri tehlike altında.

Meksika merkezli Cultura Colectiva firmasının Facebook uygulamasından dolayı 145 GB büyüklüğünde kullanıcı verisinin bulunduğu depo güvenlik açıkları barındırıyor. Bu veri kaynağında 540 milyonun üzerinde kişisel verinin olduğu söyleniyor.

At The Pool firmasının Facebook uygulamasında ise 22.000 adet şifrenin depolandığı ve bu şifrelerin de güvenlik açığı barındırdığı ifade ediliyor.

Her iki veritabanı da, dosyaların herkesin indirilmesine izin verecek şekilde yapılandırılmış. Bu yüzden Facebook’un yeni güvenlik açığının çok daha tehlikeli olabileceği söyleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar