Facebook, o firmayla işbirliğine son verdi

Facebook, ABD hükümeti ve diğer ülkelerle ilişkileri olan bir Amerikan firmasıyla işbirliğini askıya aldığını ve kullanıcı verilerinin üçüncü bir tarafa aktarılmasıyla ilgili sosyal ağ kurallarının ihlal edildiğine dair vakaları araştırmaya başladığını duyurdu.

WSJ'nin haberine göre, Massachusetts eyaletine bağlı Boston'da kayıtlı Crimson Hexagon şirketi, son yıllarda sosyal ağ kullanıcılarının paylaşımlarının analizlerine ilişkin aralarında, Türkiye ve ABD'nin çeşitli hükümet departmanları ve aynı zamanda siyaset alanında araştırma konusunda uzmanlaşmış, kar amacı gütmeyen Rus Sivil Toplum Geliştirme Fonu'nun da bulunduğu üçüncü taraflara bir çok bilgi aktarmıştır.

WSJ'nin iddasına göre, Facebook, Boston şirketinin sosyal ağda topladığı verileri nasıl kullandığını neredeyse hiç kontrol etmedi. Crimson Hexagon ile olan birçok hükümet sözleşmesi Facebook tarafından daha önce onaylanmamıştı. Sosyal medya ağı, Facebook ve Instagram'daki şirket uygulamasını bloke etti ve kullanıcıların kişisel bilgilerinin kötüye kullanılmasına ilişkin soruşturma başlattı.

Crimson Hexagon'un kurucusu ve başkanı, Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Gary King'dir. Aynı zamanda Facebook ile birlikte geliştirilmekte olan Sosyal Bilimler One projesinin de yöneticisidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nazi komutanının evinde cesetler bulundu: Bir aile yer altına gömülmüş
İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu