Facebook platformunu geçici olarak yasakladı

Ülkendeki etnik veya ırk ayrımcılığını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir devlet kurumu olan Kenya Ulusal Uyum ve Entegrasyon Komisyonu (NCIC) Facebook platformunu geçici olarak yasakladı.

Ülke gelecek ay yapılacak seçimlerle ilgili nefret söylemini kontrol altına alması için Facebook yönetimine yedi gün verdi. Sosyal medya bunu başaramazsa, ülkede kalıcı olarak askıya alma ile karşı karşıya kalacak. Ajansın uyarısı, Facebook’un etnik şiddeti kışkırtmak için yazılan reklamları hem İngilizce hem de Swahili dilinde onaylamasının ardından geldi. Görünüşe göre platform seçimler olmasına rağmen kışkırtıcı metinlerin önüne geçmekle ilgili bir hamle almıyor.

Örgütler, Kenya seçimleri öncesinde Facebook’un nefret söylemini ve etnik temelli şiddet çağrılarını tespit etme yeteneğini test eden bir çalışma yürütmeye başladı. Global Witness’ın raporunda açıkladığı gibi, ülke siyaseti kutuplaşmış durumda. Bugün 2007’ye kıyasla çok daha fazla insan sosyal medya kullanıyor ve Kenya nüfusunun yüzde 20’sinden fazlası nefret söylemi ve yanlış bilgilendirmelerin sorumlusu olan sosyal medyayı suçluyor. Gruplar, son derece saldırgan oldukları gönderilen nasıl kabul edildiği soru konusu. Paylaşılan görseller kabile gruplarının hayvanlarla karşılaştırmalarını ve üyelerinin tecavüz, katliam ve kafa kesme çağrılarını içeriyor. Global Witness, “Hem İngilizce hem de Swahili dilindeki tüm nefret söylemi örneklerinin onaylandığını” bildirdi.

Hem Global Witness hem de Gizmodo’ya gönderilen bir açıklamada Meta, “Kenya’da nefret söylemi ve kışkırtıcı içeriği önlemek” için “kapsamlı adımlar” attığını ve şirketin “seçim öncesinde bu çabaları yoğunlaştırdığını” söyledi.

Huawei Mate 50 serisinin fotoğrafları ortaya çıktı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum