Facebook ve Instagram, Yapay Zeka ile Görsel Etiketleme Uygulayacak

Meta, Facebook ve Instagram gibi platformlarında, kötü amaçlı kullanıma karşı yapay zeka ile görselleri tespit edip etiketlemeye başlayacak. Ancak uzmanlar, bu tür bir sistemin kolayca atlatılabileceğini ve geniş kullanımının mümkün olmadığını düşünüyor.

Facebook, Instagram, Threads ve Whatsapp'ın sahibi olan Meta, yapay zeka (AI) araçlarıyla oluşturulan görselleri tespit edip etiketleyebilen bir teknolojiyi uygulamaya sokacağını duyurdu. Bu uygulama Facebook, Instagram ve Threads platformlarında hayata geçirilecek.

Meta'nın kendi sistemleri zaten yapay zeka görsellerini etiketliyor ancak şirket, yeni geliştirdiği bu teknolojinin kötü amaçlı kullanıma karşı daha etkili olacağını belirtiyor. Ancak bazı uzmanlar, bu tür araçların kolayca atlatılabileceğini ve yanlış pozitif sonuçlar verebileceğini iddia ediyor.

KURALLARI GÜNCELLENECEK

Maryland Üniversitesi Güvenilir Yapay Zeka Laboratuvarı Direktörü Profesör Soheil Feizi, bu tür bir sistemin kolayca atlatılabileceğini ve geniş kullanımının mümkün olmadığını düşündüğünü belirtiyor.

Meta'nın yapay zeka ile tespit etme sistemi, ses kayıtları ve videolar için çalışmayacak. Bunun yerine, kullanıcılardan kendi ses kayıtları ve video gönderilerini etiketlemeleri istenecek ve bu isteği yerine getirmeyenlere ceza uygulanabileceği açıklandı.

Meta'nın Gözetim Kurulu, şirketin manipüle edilmiş içeriklere yönelik politikasını "tutarsız" olarak eleştirdi. Kurul, içeriklerin nasıl manipüle edildiğine bakıldığını belirterek Meta'yı eleştirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın torunuyla çekilmiş gerçek görüntülerin üzerine uygunsuz bir şekilde dokunulmuş bir videoya ilişkin alınan karar, Meta'nın mevcut kurallarını ihlal etmediği sonucuna varıldı ancak kuralların güncellenmesi gerektiği vurgulandı.

Meta, Ocak ayından itibaren siyasi reklamlarda dijital olarak değiştirilmiş görseller veya videoların kullanılması durumunda, bunun belirtilmesini zorunlu kılan bir politika hayata geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gazetecilik skandalı
Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?
Kavala dosyasında iki görüş çarpışıyor
Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir