Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıracak yasa teklifinin 5 maddesi daha!

TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin beş maddesi daha kabul edildi. Teklifin görüşmelerine TBMM Genel Kurulu’nda yarın 16. maddeden itibaren devam edilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Bugün, kanun teklifinin ikinci bölümünde yer alan maddelerin görüşmelerine geçildi. Milletvekilleri, bu bölümdeki maddeler üzerine konuşmalar yaptıktan sonra oylama yapıldı.

İlk olarak, ikinci bölümde yer alan 12-24. maddelerin tümü üzerinde konuşuldu. Daha sonra, bu bölümde yer alan maddelerin ayrı ayrı görüşmelerine geçildi. Toplamda beş madde görüşülerek oylanarak kabul edildi. Ancak, 15. maddeye gelindiğinde komisyon yerinde olmadığı için Genel Kurul, faaliyetlerini yarın devam ettirmek üzere kapandı.

Yarın, kanun teklifinin görüşmelerine 16. maddeden itibaren devam edilecek. Bu kanun teklifi, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeriyor. Kanun teklifi, kabul edilmesi durumunda Türk Ticaret Kanunu'nda ve diğer ilgili kanunlarda değişiklikler yapılmasını sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.