Fahiş Fiyatlı Stent Vurgunu! Erdoğan O İsmi Görevden Aldı

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası ayakta kalan tek hastane olan Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde patlak veren sahte stent skandalında, tarihi geçmiş ve fahiş fiyatlı stentlerle ilgili iddialar büyüyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'nde patlak veren sahte stent skandalı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddialara göre, hastanede çalışan hekimler, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından ücretsiz sağlanan stentler yerine, özel firmalardan temin edilen ve fahiş fiyatlarla satılan stentleri hastalara önerdi. Üstelik bu stentlerin çoğunun tarihi geçmiş olduğu iddia edildi.

RESMİ İNCELEME BAŞLATILMADI

Skandalla ilgili belgeler ve iddialar ortaya çıkmasına rağmen, herhangi bir resmi inceleme başlatılmadı. Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı'na durumu bildirdi. Ancak olayın üzerine giden Çöplü’nün hastaneye girişine engel konuldu.

Söz konusu iddiaları reddeden hastane yönetimi, "Tarihi geçmiş stentler hastalara takılmamıştır" açıklamasını yaparken, bazı hasta yakınları, "Kendi isteğimizle satın aldık demek zorunda bırakıldık" diyerek durumu doğruladı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Hastaların tedirginliği sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, skandalla ilişkilendirilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör'ü görevden aldı. Bu karar, 20 Eylül tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.