Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in hem gazetecilere saldırarak gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemeye çalıştığını hem de dezenformasyon, yalan ve manipülatif içeriklerle gerçeği örtmeyi amaçladığını belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da Anadolu Ajansı'nın düzenlediği Kanıt Belgeseli galasına iştirak etti. Belgeselde emeği geçenlere teşekkür eden Altun, bu belgenin bir soykırımın belgelendiği bir yapı olduğunu vurguladı.

"İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİ SOYKIRIMA TABİ TUTUYOR"

Filistin halkının dünyanın gözleri önünde yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Altun, "Medeni dünyanın birer üyesi olarak addedilen devletler, apaçık şekilde İsrail'e destek veriyorlar ve bu destekle birlikte İsrail, Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor," ifadelerini kullandı.

"140'I AŞKIN GAZETECİ ŞEHİT EDİLDİ"

Altun, bugüne kadar 140'tan fazla gazetecinin İsrail tarafından öldürüldüğünü belirterek, İsrail'in gazetecileri bilinçli bir şekilde hedef aldığını ve onları "stratejik bir hedef" olarak gördüğünü söyledi.

Altun, "Gazetecileri, hedef gözeterek, bile isteye onları öldürüyor, katlediyor. Nitekim bayram günü yine TRT Arabi ekibinin de hedef alındığını gördük. Tankla saldırdılar ve orada kameraman arkadaşımız Sami Sami Muhammed Şehadet ne yazık ki bacağını kaybetti ve iki gazeteci kardeşimiz de yine yaralandılar. Allah'tan onlara da şifa diliyorum. Gerçekten hakikat uğruna ölümü göze alan gazetecilere hepimiz çok büyük minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Bu yolda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Yaralananlara da Cenabı Allah'tan şifa niyaz ediyorum. İsrail bir taraftan gazetecileri hedef alarak hakikatin ortaya çıkmasını engellemeye çalışırken diğer taraftan da dezenformasyonla, yalanla, kurgulanmış içeriklerin bir şekilde dolaşıma sokulmasıyla hakikatin üstünü örtmeyi hedefliyor. 7 Ekim'den bu yana biz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 200’ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi