Fahrettin Altun'a Tepkiler Büyüyor: Instagram Haniye Yasına Uyulmadığı İçin Mi Kapatıldı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bugün sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. Kararın gerekçesi olarak, İsmail Haniye’nin ölümüne ilişkin taziye mesajlarının engellendiği iddiaları öne sürüldü.

TÜRKIYE, INSTAGRAM’A ERIŞIM ENGELINI GETIRDI: HANIYE MESAJLARI SANDIĞA ALINDI İDDIASI

Türkiye, 2 Ağustos tarihinde sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama menüsünden, Instagram’a erişim engeli kararı alındığı görüldü.

HANIYE MESAJLARI SANDIĞA ALINDI İDDIASI

Bu karar, Hamas’ın önemli isimlerinden İsmail Haniye’nin ölümüne ilişkin taziye mesajlarının engellendiği iddialarının ardından geldi. Türk yetkilileri, platformu sansürle suçladı.

FAHRETTIN ALTUN’DAN SANSÜR TEPKISI

31 Temmuz’da İletişim Başkanı Fahrettin Altun, X hesabından Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlayarak Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkat çekti. Altun, bu durumu "şiddetle kınadığını" belirterek, "Haniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir." ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.