Fahrettin Altun’dan, Borsa İstanbul’dan aldığı 18 bin liralık ‘huzur hakkı’na ilişkin açıklama: Hayra harcadım

Borsa İstanbul’dan 18 bin liralık ‘huzur hakkı’ aldığı ortaya çıkan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu paraya dokunmadığını iddia ederek “Hayra hasenata harcadım” ifadesini kullandı.

Sabah yazarı Hilal Kaplan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu kadar işsizlik varken bir kişinin 5 maaş almasını vicdanınız kabul ediyor mu?" ifadelerinin ardından WhatsApp grubuna yaptığı açıklamayı paylaştı. 

Tek maaş aldığını söyleyen Altun, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı hakka hiç dokunmadan "hayra hasenata harcadığını" öne sürdü.

Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyet başkanlığı da yapan Altun, buradan ücret almadığını ve eşinin sadece öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi'nden ücret aldığını ifade etti.

Gündeme gelen iddialara karşı yasal hakları sonuna kadar kullandıklarını belirten Altun, "Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor" dedi.

Twitter hesabından Altun'un mesajını paylaşan Kaplan, "Altun çiftine yönelik '5 maaş' iftirası hakkında İHL grubuna yazdığı mesajı izniyle yayınlıyorum. Altunlara atılan iftiralar, eşimle bana atılanlara çok benzediği için bu meseleyi 'kişisel' alıyorum. Ama ne yapsak/desek de müfteriliklerine devam edecekler biliyorum... Allah ecrini verir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır