Fahrettin Koca, İstanbul'daki vaka sayılarının yüzde 20 azaldığını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da koronavirüs salgının seyrine ilişkin başhekimler ve il sağlık yöneticileri ile yaptığı toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da koronavirüs salgının seyrine ilişkin başhekimler ve il sağlık yöneticileri ile yaptığı toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 20 AZALDI

İstanbul'daki vaka sayılarının yüzde 20 oranında azaldığını söyleyen Koca, ''İl sağlık yöneticilerimiz ve hastane başhekimlerimizle İSTANBUL’DAKİ rutin değerlendirmemizi yaptık. Tedbirlerin etkisi görülmeye başlandı. Son hafta içinde pozitif vaka sayısındaki azalma %20’yi buldu. Hastanelerimizde bunun yansımasını gördük'' ifadelerini kullandı. 

YOĞUN BAKIMLARDA AZALMA

Hasta yataklarındaki azalmaya da dikkat çeken Sağlık Bakanı, ''Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %65. 658’den 1934’e çıkarılan filyasyon ekiplerimiz yaygın temaslı taraması yapıyor'' dedi. 

''EVDE BULAŞ ORANI YÜKSELDİ''

Ayrıca evde bulaşın arttığını belirten Koca, ''Birlikte tedbirlere uyum ve mücadele sonuç vermeye başladı. Ancak günlük toplam vaka düşüşüne rağmen son günlerde evde bulaşma oranı yükseldi. Evde kalırken tedbirleri elden bırakmayalım. Mücadeleye birlikte ve ara vermeden devam edelim'' ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın