Fahrettin Koca İstanbulluları ısrarla uyardı

Vaka sayılarının artmaya başladığı İstanbul'da 5 gün boyunca ziyaretler ve toplantılar düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İstanbul'a ilişkin bir tweet daha geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da vaka sayılarının artışa geçtiği İstanbul'a ilişkin bir açıklama daha geldi. Koca, "Hastalığa yakalanmayı göze alacağınız ziyaretleri ve seyahatleri yapın" dedi.

Vaka sayılarının artmaya başladığı İstanbul'da 5 gün boyunca ziyaretler ve toplantılar düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İstanbul'a ilişkin bir tweet daha geldi. Test sonucu pozitif çıkan her 10 kişiden 4'ünün İstanbul'da olduğunu söyleyen Koca, şimdi de "Sevgili İstanbullular, mecburiyetiniz yoksa evden çıkmayın." dedi. Koca'nın İstanbul ısrarı, İstanbul için durumun gerçekten de çok kritik olduğunu gözler önüne serdi.

"HASTALIĞA YAKALANMAYI GÖZE ALACAĞINIZ ORTAMLARA GİRİN"

Koca, dün düzenlediği basın toplantısından şu kısımları tekrar paylaştı: "Değerli İstanbullular, mecburiyetiniz yoksa evden çıkmayın. Hastalığa yakalanmayı göze alacağınız ziyaretleri ve seyahatleri yapın. Zorunlu olmayan seyahatleri yapmayın. Kalabalık ortama girecekseniz, bunun hastalığa yakalanmaya değip değmeyeceğini düşünün. Maskenizi çıkarmayın, virüsün size bulaşmasını göze alacağınız zaman çıkarın. Sosyal mesafe kuralına uymak mümkünken kurala uyun; uymuyorsanız hastalığı göz ardı edecek kadar güçlü bir sebebiniz olmalı.  "

"İSTANBULLULAR RİCA EDİYORUM..."

İstanbul'a ilişkin bir tweet daha atan Koca, bu sefer de testi pozitif çıkanların temaslılarını bildirmesine ilişkin sözlerini paylaştı. Koca, paylaştığı videoya şu notu düştü: "İstanbullular rica ediyorum testi pozitif çıkanlar temaslılarını eksiksiz bildirsin. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar kendilerini korumaya alsın. Şu an sistemin tıkanmasına yol açacak bir sorunumuz yok. Fakat her kapasitenin sonuçta bir sınırı vardır. Sağduyunuza güveniyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!