Fahrettin Koca müjdeyi verdi: 35.000 sağlık personeli alımı yapılacak! Mülakat Yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlık personeli alımıyla ilgili detayları paylaştı. Mülakat yapılmadan gerçekleştirilecek alımların branş dağılımı ve nihai takvimi kılavuz ile duyurulacak. Beklenen alımın 2024 yılında gerçekleşeceği biliniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlık personeli alımıyla ilgili detayları paylaştı. Mülakat yapılmadan gerçekleştirilecek alımların branş dağılımı ve nihai takvimi kılavuz ile duyurulacak. Beklenen alımın 2024 yılında gerçekleşeceği biliniyor ve sağlık çalışanları bu süreci yakından takip ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeli haberinin ardından, 35 bin personel alımının detayları netleşmeye başladı. Branş dağılımıyla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca, alımların mülakatsız yapılacağını ve adayların eşit şartlarda değerlendirileceğini vurguladı. Henüz kesin bir tarih verilmese de, alım takviminin başladığı ve kılavuzun bu hafta içerisinde ÖSYM'ye gönderileceği belirtildi. 35 bin kişilik kadroda 15 bin hemşire ve 8 bin hizmet çalışanı olmak üzere çeşitli branşlarda personel istihdam edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımlarda, henüz başvuru şartları belirlenmedi. Ancak, geçmiş yıllarda yapılan personel alımlarında başvuru şartları şu şekildeydi:

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45/A maddesi şartlarını taşımaları gerekiyordu. Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi gereğince mavi kart sahibi ve yabancı uyruklu adayların tercihte bulunamayacağı belirtilmişti. KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, aynı pozisyonları tekrar tercih etmeleri engellenmişti. Ayrıca, emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanların göreve başlatılmayacağı ifade edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.