Faiz en büyük günahlardandır diyen Halil Konakçı’nın, icra teminat parası için faiz talebi!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli imam Halil Konakçı'nın, icra takibinde yatırdığı teminat paranın nemalandırılması talebi gündemde. Konakçı'nın avukatı, paranın enflasyon karşısında değer kaybını önlemek için bankada faiz getirisinden yararlanma hakkının korunmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam olarak görev yapan ve "faiz tavizi olmayan tek haramdır" fetvasıyla dikkat çeken Halil Konakçı'nın hakkındaki icra takibinin durdurulması için yatırdığı teminat paranın nemalandırılmasını talep ettiği ortaya çıktı. Konakçı, teminat olarak yatırdığı paranın enflasyon karşısında değer kaybını önlemek amacıyla bankada nemalandırılmasını istedi.

Nemalandırma Talebi ve Hukuki Süreç

Konakçı'nın avukatı tarafından yapılan başvuruda, Adalar İcra Dairesi’ne yatırılan paranın nemalandırılmasını talep etti. Başvuruda, paranın bankaya yatırılması halinde elde edilecek faiz ve diğer getirilerden yararlanma hakkının paranın malikine ait olduğu belirtildi. Konakçı’nın avukatı, paranın enflasyon karşısında değer kaybını önlemek için bu talebin hukuka uygun olduğunu savundu.

Teminatın Bankaya Yatırılması ve Elde Edilen Getiriler

Başvuruda, bankaya yatırılan teminat paranın, bankanın kullanımıyla elde edilen faiz, ikramiye gibi getirilerden yararlanma hakkının, paranın sahibine ait olduğu vurgulandı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin benzer durumlarda para sahiplerinin mülkiyet hakkını koruyan kararlar verdiğine işaret edilerek, nemalandırmanın borçlu ve alacaklının menfaatine olacağı ifade edildi.

Hukuki Gerekçeler ve Şikayet

Başvuruda, icra müdürlüğünün teminatın nemalandırılması talebini reddetmesinin hukuka aykırı olduğu ve şikayetin kabul edilmesi gerektiği öne sürüldü. Konakçı'nın avukatı, paranın nemalandırılması yoluyla mülkiyet hakkına haksız müdahale edilmemesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.