Faiz İndirimi Sonrası Fırsatçılara Geçit Verilmedi: 1.7 Milyon TL'lik Zamma Ceza Geldi!

Ziraat Bankası'nın faiz indirimleri sonrası emlak piyasasında yaşanan haksız fiyat artışlarına Ticaret Bakanlığı'ndan sert müdahale! Bir emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi.

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerini düşürmesiyle emlak piyasasında hareketlilik başladı, ancak bu fırsatı değerlendirmeye çalışan bazı emlakçılar gözaltında kaldı. Ticaret Bakanlığı, bir günde ev fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran bir emlakçıya 100 bin TL ceza kesti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Adana'da yaşanan bu olaya dikkat çekerek, "Fırsatçılığa asla müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. Ziraat Bankası'nın faiz indirimine dair haberler üzerine, emlak ilanlarında kısa sürede astronomik fiyat artışları gözlemlendi. Bakanlık, bu tür uygulamaların caydırıcı olması için gerekli önlemleri alarak, haksız kazanç sağlama çabalarına karşı sıkı takipte olduğunu belirtti.

100 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ

Gürcan, Adana'daki emlak işletmesinin fiyat artışını belirleyerek, "Söz konusu artış tespit edilmiştir ve 100.000 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi. Ticaret Bakanlığı'nın bu sert müdahalesi, emlak sektöründe fırsatçılığa karşı bir uyarı niteliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.