‘Faiz indirimine’ yönelik fırsatçılık! Konutlarda ‘1 aylık fiyat’ uygulaması başladı!

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde yaptığı indirim ve düşüş beklentileri, fırsatçıların harekete geçmesine neden oldu. Emlakçılar, konut piyasasının canlanacağı öngörüsüyle, ilanlarındaki ev fiyatlarını bir günde yüksek oranlarda artırdı.

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde yaptığı indirim ve düşüş beklentileri, fırsatçıların harekete geçmesine neden oldu. Emlakçılar, konut piyasasının canlanacağı öngörüsüyle, ilanlarındaki ev fiyatlarını bir günde yüksek oranlarda artırdı. Bazı ilanlarda ise "faizler düştüğünde fiyat artacaktır" gibi açıklamalar yer aldı.

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstererek, faizlerdeki düşüşü fırsata çevirmek isteyen bir ilana dikkat çekti. İlanın açıklama kısmında "Fiyatımız bir ay için geçerlidir, faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır" ifadesi dikkat çekti. Cibre, bu durumu algıyı kötüye kullanmak olarak nitelendirerek eleştiride bulundu.

Cibre, bir önceki paylaşımında, faiz indirimlerinin negatif algılanmasını yanlış bulduğunu belirtmişti. "Şu anki faiz, enflasyonist bir etki yaratıyor" diyen Cibre, maliyet değişikliği olmaksızın konut, otomobil ve diğer mallara zam yapanların da fırsatçı olduğunu vurguladı.

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde indirim yapmasının ardından bazı emlakçılar, bir günde ilan fiyatlarını 1 milyon 750 bin TL artırdı. Bu durum sosyal medyada dikkat çekince, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ilgili emlakçıya 100 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.

Ziraat Bankası, konut kredisi ürün paketinde 1-24 ay vadelerde yüzde 3,09, 25-36 ay vadelerde yüzde 2,99, 37-60 ay vadelerde yüzde 2,89 ve 61-120 ay vadelerde yüzde 2,79 faiz oranı sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.