Faiziyle geri dönüyor! Öğretmenlere ek ders ücreti müjdesi

İstanbul'da bir okulda hafta sonu düzenlenen veli toplantısında ek ders ücretinin ödenmemesini hukuka aykırı bulan mahkeme, öğretmenlerin ücretlerinin faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Öğretmenin Ek Ders Mücadelesi Kazanıldı: Mahkeme Faiziyle Ödenmesine Karar Verdi!

İstanbul'da bir öğretmen, hafta sonu yapılan veli toplantısına katılımı karşılığında ödenmeyen ek ders ücretini almak için dava açtı. Mahkeme, öğretmeni haklı bularak ek ders ücretinin faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Samsandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan Coşkun Çelebi, 6 Kasım 2022 tarihinde yapılan bir veli toplantısına katılımı için ek ders ücreti talep etti. Talebinin reddedilmesi üzerine Çelebi, Sancaktepe Kaymakamlığı'na dava açtı.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliğini göz önünde bulundurarak veli toplantılarının ders saati olarak kabul edilmesi gerektiğine ve bu nedenle öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

"Dava konusu işlemin hukuka aykırılığının sabit bulunması sebebiyle ödenmeyen ek ders tutarının başvuru tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerekmektedir."

Bu karar, hafta sonu yapılan veli toplantılarına katılan tüm öğretmenler için emsal teşkil edecek.

Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Hukuk Sekreteri Çayan Çalık, yaptığı açıklamada:

"Bu karar, öğretmenlerin hafta sonu da olsa mesai saatleri dışında çalıştırılamayacağını ve angarya yasağına aykırı bir şekilde görevlendirilmelerinin kabul edilemeyeceğini gösteriyor. Bu önemli kazanımla birlikte, tüm eğitim emekçileri haklarını korumaya devam etmeli ve benzer durumlarda hukuki yollara başvurmaktan çekinmemelidir." dedi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı