Faizsiz Evlilik Kredisi: Genç Çiftlere Ekonomik Destek Yolda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisinin kapılarını açtı! Başvurular 15 Şubat'ta başlıyor. 18-29 yaş arası çiftlere 2 asgari ücret sınırıyla 150 bin lira destek ve evlilik öncesi eğitim fırsatı sunulacak. Detaylar Bakan Göktaş tarafından paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, faizsiz evlilik kredisi için başvuru şartlarını açıkladı. Başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını duyuran Bakan, başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sitesinden alınacağını belirtti. İlk aşamada Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularının kabul edileceğini ifade etti.

Gençlerin başvuruları için belirlenen yaş aralığını 18-29 olarak vurgulayan Bakan Göktaş, çiftlerin toplam gelirinin brüt 2 asgari ücreti geçmemesi şartını getirdi.

Başvuruların değerlendirilmesi için çiftlerin resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay süre kalmış olması gerektiğini belirten Bakan, programa katılacak gençlerin Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasındaki eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, ekonomik destek kısmında başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz ilk 2 yıl içinde 150 bin lira kredi desteği sunulacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!