Faizsiz Evlilik Kredisi için 4 bin çift başvurdu

Sadece 22 gün içinde, Aile ve Gençlik Fonu'nun sağladığı faizsiz evlilik kredisine tam 4 bin 815 çift başvurdu. Bu, oldukça yüksek bir talep olduğunu gösteriyor ve evlilik kredisine olan ilginin hızla arttığını işaret ediyor.

Aile ve Gençlik Fonu tarafından sunulan ve yeni evlenen çiftlere yönelik sağlanan 150 bin TL tutarındaki 48 ay vadeli kredi başvuruları, 15 Şubat itibarıyla başladı. Bu krediye başvurular, aile.gov.tr ve e-Devlet platformları üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

EVLİLİK KREDİSİ NEDİR

Evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere sunulan evlilik kredisi için başvurular, 15 Şubat 2024 tarihinde başladı. Başvurusu onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlanacak. Ancak, faizsiz evlilik kredisi başvurusu yapacak olanların belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere yönelik olarak başvurusu onaylanan çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak. Proje, pilot uygulamasına Adıyaman, Gaziantep (Sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlamıştır.

Kredi başvurusu yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak, depremden etkilenen 11 il haricinde taşınmaz mal sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ile son aya ait gelirlerin toplamının iki asgari ücretten fazla olmaması, başvuru tarihinde resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması ve bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etme şartlarıdır.

Başvuruların 15 Şubat'ta başlamasının ardından, evlenmeyi planlayan genç çiftlerin krediye olan ilgisi oldukça yoğun oldu. 22 günde toplamda 4 bin 815 çift başvuruda bulunurken, başvuruların kabul edilip kredinin verileceği tarih henüz açıklanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.