Faizsiz evlilik kredisi konusunda yeni bir adım atıldı

Yeni evlenen çiftler için önemli bir adım olan uygulamada yeni bir gelişme yaşandı. Bugün, 48 ay vadeli, geri ödemesiz ilk 2 yıl faizsiz 150 bin lira evlilik kredisinin ikinci taksit ödemeleri hesaplara yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci aşama ödemelerini Kurban Bayramı öncesine çekerek, bugünden itibaren bu ödemelerin hesaplara aktarılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, bu çerçevede evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanarak Mayıs ayında resmi nikahlarını gerçekleştiren bin 203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, aile kurmayı teşvik etmek ve gençleri sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu oluşturduklarını belirtti. Aileleri güçlendirmeyi temel hedefleri olarak benimsediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, projenin gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklemeyi amaçladığını ifade etti.

FAİZSİZ 150 BİN DESTEK

Bakan Göktaş, ilgili projeye başvuruların 15 Şubat tarihinden itibaren "www.aile.gov.tr" adresinden yapılmaya başlandığını hatırlatarak, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, geri ödemesiz ilk 2 yıl faizsiz olarak sağladıkları 150 bin lira tutarında kredi desteği sunduklarını belirtti.

DANIŞMANLIK HİZMET

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9 bin 992 çiftin başvuruda bulunduğunu belirterek, bu başvurular arasında şartları sağlayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.