Farah Zeynep Abdullah'tan Nur Sürer'e 'Yılmaz Güney' tepkisi!

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerini Binnur Kaya ve Nur Sürer kazandı. Sürer, ödülünü Yılmaz Güney'e ithaf ederken, Farah Zeynep Abdullah, bu açıklamaya tepki gösterdi. Abdullah, festivalde giydiği dikkat çekici kıyafetle de öne çıktı.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, uzun metrajda 'En İyi Kadın Oyuncu' ödüllerini Binnur Kaya, "Ayşe" filmindeki rolüyle ve Nur Sürer, "Mukadderat" filmindeki performansıyla kazandı.

Nur Sürer, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, bu ödülü, 40 yıl önce Paris'te hayatını kaybeden sinemanın önemli isimlerinden Yılmaz Güney’e ithaf etti. Sürer, "Bu ödülü, çoğunlukla değersizleştirilmek istenilen ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Yılmaz Güney'e yönelik eleştirileriyle tanınan Farah Zeynep Abdullah’ın tepkisini çekti. Abdullah, daha önce Yılmaz Güney’i "Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" şeklinde değerlendirmişti. Sosyal medya hesabından Sürer’i eleştiren Abdullah, "Ne Yılmaz Güney'i be" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Öte yandan, Farah Zeynep Abdullah, Altın Portakal Film Festivali'nin açılış galasında giydiği kıyafetle de dikkat çekmişti. Abdullah, bu etkinlikte Aras Bulut İynemli ile birlikte 'Başarı Ödülü'nü almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.