Faruk Bildirici: Eşcinsel ilişki nedeniyle ceza vermek ayrımcılıktır

RTÜK Üyesi Bildirici, bir dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne "genel ahlaka aykırı olduğu" gerekçesiyle ceza verilmesine itiraz etti.

RTÜK Üyesi Bildirici, bir dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne "genel ahlaka aykırı olduğu" gerekçesiyle ceza verilmesine itiraz etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, RTÜK’ün şifreli Fox Life kanalındaki 9-1-1 adlı dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne "genel ahlaka aykırı olduğu" gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası vermesine itiraz etti.

Karara muhalefet şerhi koyduğunu sosyal medya hesabından da yazan Bildirici, "Geç bir saatte ve şifreli kanalda yayınlanan görüntülerin çocuk ve gençleri etkileyeceğini söylemek gerçekçi olamaz. RTÜK’teki çoğunluğun ahlak anlayışı dayatılıyor. Amerikan insanlarının yaşamlarından kesitler içeren bir dizi elbette Türk aile yapısına uygunluk olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bildirici, uzman raporunda ihlalin konusu olarak eşcinsel ilişkinin konu edilmesinin yazılması ve bu gerekçeyle ceza verilmesini ise ayrımcılık olarak nitelendirdi. "Eşcinselliğin konu edilmesi başlı başına ihlal konusu olamaz. Eşcinsellik bir yönelimdir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!