Faruk Çelik'i kim düşürdü?

Geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir biçimde uygulanan kabine değişikliğinin yankıları sürüyor. Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın da bugünkü köşesine, yeni kabinede yer almayan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı...

Geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir biçimde uygulanan kabine değişikliğinin yankıları sürüyor. Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın da bugünkü köşesine, yeni kabinede yer almayan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kabine dışı kalmasıyla ilgili bir iddiayı taşıdı.

Soner Yalçın'ın iddiasına göre Faruk Çelik, et ithalatının fazla yapıldığı ve devletin bu duruma müdahale ederek yerli hayvancılığı geliştirmesi gerektiğini düşünüyordu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise bunun tam tersi bir düşünceyi savunuyor ve et konusunda sınırsız bir serbest piyasacılığın uygulanması gerektiğini belirtiyordu. Hatta Nihat Zeybekçi'nin bu görüşleri doğrultusunda ithal ete uygulanan vergiler büyük oranda düşürülmüştü. 

Soner Yalçın'ın bir diğer iddiası ise Çelik'in görüşlerinin 5-6 et ithalatçısı firmanın da çıkarlarıyla çeliştiğiydi. Yalçın, bu görüş ayrılığı ve rekabet sonucunda eski Bakan Çelik'in yenildiğini ve kabine dışı kaldığını iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu