Fatih Altaylı: 25 Türkiye, 1 İngiltere etmiyor

Gazeteci Fatih Altaylı, İngiltere Premier Ligi’nin 3 yayıncı kuruluşu ile imzaladığı toplam 4 yılda 6,7 milyar poundluk anlaşma ile Türkiye Süper Ligi’nin toplam değerini karşılaştırdı.

“Daha önce de yazmıştım, İngiltere Ligi’nde küme düşen bir takımın naklen yayın geliri, Türkiye Süper Ligi’nin toplam ederinden fazla. Lig sonuncusu yaklaşık 150 milyon dolar para alırken, Türkiye’de ilgin toplamı 90 milyon dolar” diyen Altaylı, “Ancak İngiltere Avrupa’nın diğer büyük ligleri ile de arayı açıyor” dedi.

“Yayın gelirlerinde 2. sırayı alan Bundesliga’nın toplam yıllık yayın geliri 1,1 milyar avro. İspanya ligi Laliga 990 milyon avro, İtalya Seri A 840 milyon avro, Fransa Ligue 1 ise 582 milyon avro. ‘Artık 5 büyük ligi zorluyor’ diyerek taraftarların kandırıldığı Türkiye Süper Ligi ise bu yıl 84 milyon avro yayın gelirini 20 takıma paylaştıracak” diyen Altaylı, şöyle sitem etti:

“Bu rezil tablonun tek sorumlusu elbette Türkiye Futbol Federasyonu değil. Tüm kulüpler, kulüp yöneticileri, birbirinin gözünü oyan seviyesiz başkanlar ve tabii satılmış spor medyası. Hep birlikte Türk futbolunu getirdiğiniz nokta bu. Elinize sağlık. Durmak yok yola devam.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fatih Terim gitti şampiyon belli! Fatih Terim'in Ardından Başarı!
Yunanistan'da bu sezonun şampiyonu 80 puanla PAOK oldu!
Gaziantep’te derbi sonrası taraftarlar arasında çok çok büyük kavga çıktı!
Ali Koç'tan Dursun Özbek'e Gönderme!
Ali Koç, Dursun Özbek'in "delikanlıysan gel" sözlerine yanıt verdi!