Fatih Altaylı: Adalet Nereye? Kızılay Başkan kızı Serbest, Hakaretle Tutuklama!

Gazeteci Fatih Altaylı, 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne neden olan Fatma Zehra Kınık'ın serbest bırakılmasına atıfta bulunarak, bir vatandaşın sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle tutuklanmasını eleştirdi. Altaylı, bu durumun adalet anlayışına aykırı olduğunu vurguladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne neden olan Fatma Zehra Kınık'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını hatırlatarak, bir vatandaşın sokak röportajında yaptığı açıklamalar yüzünden tutuklanmasını eleştirdi. Altaylı, bu durumun adalet anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti.

Gazeteci Fatih Altaylı, 9 Temmuz'da meydana gelen bir kazada 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki'nin ölümüne neden olan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını hatırlattığı yazısında, bir vatandaşın sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Altaylı, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dilruba K.’nın sözleri en fazla hakaret olarak değerlendirilebilir ve bunun için belirlenmiş bir ceza vardır. Muhtemelen birkaç ay hapis cezası alacak, ancak bu ilk suçu olduğu için kararın açıklanması ertelenecektir. Erteleme talep edilse bile, cezanın infazı için hapis yatmak gerekmeyecek. Zaten bu kadar düşük bir ceza için tutuklama da söz konusu olamaz. Katiller ve eski Kızılay başkanlarının çocukları tutuksuz yargılanırken, belirsiz bir hakaret suçundan dolayı birinin tutuklanması kabul edilemez. Burada sorun, açılan davanın kendisinden çok, tutuklama kararının verilmesidir. Bu kararların Türk milleti adına verilmesi mümkün değil; vicdanlı bir yaklaşım olamaz. Ancak bu, veren açısından utanç verici bir durumdur."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.