Fatih Altaylı "AKP'li Galip Ensarioğlu’nun ifadesini alacak savcı yok mu?"

Fatih Altaylı, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarını eleştirdi. Ensarioğlu'nun bilgi sakladığını vurgulayan Altaylı, yargının iktidar baskısından korktuğunu ve adaletin AKP’li kişiler için işlemediğini belirtti.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümü üzerine gazeteci Fatih Altaylı, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarını eleştirdi. Ensarioğlu'nun bilgi sahibi olduğunu savunan Altaylı, yargının iktidar baskısından çekindiğini ve adaletin sağlanmadığını belirtti.

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarına dikkat çekti. Ensarioğlu, "Narin'in ailesi bizim dostlarımız, herkes suçlu değil" derken, Altaylı, bu durumun üstünde durulması gerektiğini vurguladı.

Altaylı, yazısında şunları ifade etti:

"AKP milletvekili, Diyarbakır’da önemli bir figür ve bu cinayetle ilgili ciddi bilgiye sahip gibi görünüyor. Ancak bu bilgileri saklıyor, yine de bilgi sahibi olduğunu gizlemiyor. Ayrıca, ifadesine başvurulan birçok kişi arasında hâlâ adı geçmiyor.

Acaba bir savcı çıkıp 'Galip Bey, anlaşılan ki olayla ilgili bilginiz var. İfadenizi alabilir miyiz?' diye soramıyor mu? Görünen o ki, yargı iktidarın baskısından bile çekiniyor. Eğer AKP’liyseniz, bir cinayetle ilgili sanık olmayı geçin, tanık olmanıza bile adalet razı olmuyor!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.