Fatih Altaylı: Burger King'in açılışını yapan belediye başkanına 'gık' diyemiyorsunuz

Gazeteci Fatih Altaylı, iktidarı adaletsizlik yapmakla eleştirdi. İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin Burger King açılışına katılmasını gündeme getirerek, atama, gıda sahtekarlığı ve gençlere yönelik saldırılar üzerinden adalet anlayışının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, son günlerdeki gelişmeler üzerinden iktidarı "adaletsizlik yapmakla" eleştirdi.

AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'nin, iktidarın İsrail'i desteklemekle suçladığı Burger King'in açılışına katılmasına da değinen Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"7000 Euro maaşla atama yapılan bir göreve, o görev için yıllarca emek veren yüzlerce genç arasından değil de, Çalışma Bakanı’nın arkadaşının dil bilmeyen aşçı yeğenini getiriyorsanız, bu bir adaletsizliktir.

Gıda alanında sahtekarlık yapan yüzlerce firma hakkında bilgi verirken, iktidara yakın olan tek bir firmayı yargı kararı var diye açıklamıyor ve adının duyulmasından korkuyorsanız, bu da bir adaletsizliktir.

Burger King’de oturan gençlere saldırıp döverken, aynı restoranın açılışını gerçekleştiren partinizin belediye başkanına 'gık' diyemiyorsanız, bu da bir adaletsizliktir.

Partinizin belediyesine örtülü ödenekten yardım gönderirken, diğer partili belediyenin hak ettiği parasını kesiyorsanız, bu büyük bir adaletsizliktir.

Partinizin adında adalet kelimesi olduğu için başka yerlerde adalete ihtiyaç olmadığını düşünüyorsanız, adalet kavramından hiç haberiniz olmadığını göstermiş oluyorsunuz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.