Fatih Altaylı: "Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nu tam bir çiftliğe çevirmiş durumda"

Fatih Altaylı, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF'yi "çiftliğe" dönüştürdüğünü vurguladı. Yönetimde tanıdık isimlerin yer aldığını belirten Altaylı, Hacıosmanoğlu'nun karar alma süreçlerindeki tek taraflı yaklaşımını eleştirdi. Bu durum, federasyonun geleceği için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olarak atanmasının ardından federasyonun kötü bir yola girdiğini belirtti. Altaylı, Hacıosmanoğlu'nun TFF'yi "tam bir çiftliğe" dönüştürdüğünü ifade ederek, yönetimdeki tanıdık isimlere eleştirilerde bulundu.

Altaylı, TFF seçimleri öncesinde Hacıosmanoğlu'nun daha iyi bir alternatif olabileceğini düşündüğünü, ancak şimdi durumun iç açıcı olmadığını vurguladı. "Hiçbir şey Büyükekşi Federasyonu’ndan daha kötü olamaz" derken, bu durumun Hacıosmanoğlu döneminde de değişmediğini dile getirdi. Hacıosmanoğlu'nun yönetimdeki isimleri ve karar alma süreçlerini eleştirerek, federasyonun geleceği için endişelerini paylaştı.

Büyükekşi Federasyonu’ndan kötü mü değil mi bilmem ama Hacıosmanoğlu Federasyonu da bir felakete doğru gidiyor." diyen Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nu tam bir çiftliğe çevirmiş durumda.

Nasıl mı anlatayım.

Federasyon Başkanı Hacıosmanoğlu’nun şahsi avukatı Fuat Göktaş yönetim kurulunda ve başkan vekili. Eşinin doktoru jinekolog Zehra Neşe Kavak yönetim kurulunda ve başkan vekili. Ablasının oğlu yani yeğeni Abdullah Ayaz Federasyon’da genel sekreter.

Daha var.

Federasyon Genel Sekreteri ve yeğeni Abdullah Ayaz daha önce Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı idi ve AKP’li müteahhitlerin bile yaka silktiği biriydi.

Bir diğer eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Alp Beyaz şimdi TFF Tahkim Kurulu üyesi.

Yine eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Vefa Yunus Taylan şimdi TFF Denetleme Kurulu üyesi.

Ve bir başka eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Cihan Eroğlu TFF İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü ve Denetleme Kurulu üyesi.

Son olarak da eski Üsküdar Belediyesi İşletme Müdürlüğü çalışanı Hakkı Yıldırım da TFF Satın Alma Direktörü.

Tüm TFF Yönetim Kurulu üyelerinden daha yetkili ve daha etkili yeğen Abdullah Ayaz, neredeyse tüm Üsküdar Belediyesi’ni federasyona taşımış durumda ve bu durum TFF yönetiminde de büyük rahatsızlığa neden oluyor.

Başkanın da tam bir çiftlik sahibi gibi davranması ve her yere tek başına gitmesi, tüm kararları kendi başına alması da bir başka mesele.

Şu anda federasyon yönetiminin parçalanmamasının tek nedeni yönetim kurulu üyelerinin "TFF Yönetim Kurulu üyesi" unvanını sevmiş olmaları.

Ve sadece bu federasyonu ayakta tutmaya yetmez.

Çiftlik yakında dağılır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.