Fatih Altaylı "İstanbul'un 2 bin 500'den daha fazla yeni taksiye ihtiyacı var"

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'un taksi sorununa çözüm olarak önerilen 2 bin 500 yeni "dijital taksi" plakasının yetersiz olduğunu vurguluyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul'un taksi sorununa çözüm olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 2 bin 500 yeni "dijital taksi" plakası dağıtma kararını eleştirdi. Altaylı, İstanbul'un en az 10 bin, bazı görüşlere göre ise 20 bin yeni ve kaliteli taksiye ihtiyacı olduğunu vurgularken, 2 bin 500 yeni taksinin de hiç yoktan iyi olduğunu belirtti. Bu yeni dijital taksilerin yalnızca mobil uygulamalar üzerinden çağrılabileceğini ve üç farklı şirket (BinBin, BiTaksi ve UBER) tarafından paylaşılan araçlar olacağını ifade etti.

Ayrıca, İstanbul Havalimanı'ndaki taksi tekelini ve bu durumun Türk halkına yarattığı maliyetleri ele aldı. Altaylı, havalimanından kente yolcu taşıma tekeline sahip olan taksi kooperatifinin düzenlemesi nedeniyle yılda 1 milyar TL'yi aşan bir mali kayba yol açtığını belirtti. "Buna araçların ve lastiklerin eskimesi dahil değil. O eklenirse kayıp para 2 milyarı bulur," dedi. Altaylı, Türk halkının bu kaybı neden yaşadığını sorguladı ve havalimanında tekel oluşturmuş 660 taksinin ayrıcalıklarının korunmasının gereksiz olduğunu savundu.

Sonuç olarak, Altaylı, mevcut sistemin İstanbul halkına yeterince hizmet etmediğini ve hizmet kalitesinin artırılması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.