Fatih Altaylı: İzmir-İstanbul Seyahati 3.710 TL, İtiraz Edeceğim!

Gazeteci Fatih Altaylı, İzmir-İstanbul yolculuğunun maliyetinin benzin ve geçiş ücretleriyle toplam 3.710 TL olduğunu belirtti. Bu yüksek ücreti eleştirerek, "Böyle bir otoyol parası vermemiştim," dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, İzmir'den İstanbul'a yaptığı yolculukta benzin ve köprü geçişleri dahil toplam maliyetin 3.710 TL olduğunu açıkladı. Bu yüksek maliyeti eleştirerek, "Böyle bir otoyol parası vermemiştim" diyen Altaylı, köprü ve otoyol geçişlerindeki zamların vatandaşlar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Gazeteci Fatih Altaylı, İzmir'den İstanbul'a yaptığı yolculukta benzin masraflarının 2.000 TL, köprü ve otoyol geçişlerinin ise 1.710 TL olduğunu belirtti. Toplam seyahat maliyeti 3.710 TL'ye ulaştı.

Altaylı, bu yüksek maliyeti eleştirerek, "Böyle bir otoyol ücreti ödememiştim," şeklinde yorum yaptı. "50-60 TL civarında bir yolculuk bekliyordum. Bu gerçekten felaket. Vatandaşına böyle muamele eden başka bir yer yoktur herhalde. İtiraz edeceğim," diye ekledi.

Son dönemde köprü ve otoyol geçişlerine ortalama yüzde 40 oranında zam yapıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tek yön geçiş ücreti 33 TL olarak belirlendi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçiş ücreti ise 585 TL olarak kaydedildi. Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti 112 TL'den 156 TL'ye, minibüs geçiş ücreti ise 168 TL'den 234 TL'ye yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.