Fatih Altaylı: Okullar nasıl olur da “kaçak işçi” çalıştırır, böyle devlet mi olur

Gazeteci Fatih Altaylı, okullarda İŞKUR üzerinden alınan temizlik işçilerinin sigortasız çalıştırıldığını yazdı. Altaylı, sigortasız işçi çalıştırılmasının hukuksuz olduğunu vurgularken, aynı işi yapan çalışanlar arasında büyük bir adaletsizlik yaşandığını belirtti.

Gazeteci Fatih Altaylı, okullardaki temizlik sorunlarıyla ilgili alınacağı açıklanan 60 bin temizlik işçisi konusunda, sigortasız işçi çalıştırıldığını kaleme aldı.

Altaylı, bugünkü yazısında, okullara İŞKUR aracılığıyla alınan temizlik işçileriyle ilgili kendisine gelen bir mektubu paylaştı.

"Kamu, nasıl olur da sigortasız ve sosyal güvencesiz işçi çalıştırır? Bu şekilde bir devlet yönetimi olur mu? Anlaşılan o ki, MEB sadece okulları değil, devlet anlayışımızı da kirletmiş" diyen Altaylı’nın paylaştığı mektup şu şekildeydi:

"Merhaba Fatih Bey,

Size önemli bir konu hakkında yazmak istedik. Eğitim kurumlarına temizlik işleri için İŞKUR aracılığıyla, İş Gücü Uyum Planı adı altında haftada 3 gün yevmiye usulü çalışacak işçiler alındı ve bu kişiler devlet kurumlarında sigortasız çalıştırılıyor. İlgili milli eğitim müdürlükleri ve İŞKUR, ‘Sigorta yapılmayacak’ diyor. Bu insanlar iş kazası geçirse sorumlusu kim olacak? Günlük sadece 560 TL karşılığında okullarda sigortasız çalıştırılıyorlar, haftada 3 gün çalışıyorlar.

Dahası, bu tür bir çalışmaya ilgi az olduğu için, paniğe kapılarak eski sistemle asgari ücretli ve sigortalı işçi de aldılar. Aynı yerde, aynı işi yapan birisi sigortalı ve asgari ücretli çalışırken, diğer kişi aylık 7 bin TL’ye sigortasız çalıştırılıyor. Böyle bir sistem nasıl adaletli olabilir, üstelik bir devlet kurumunda?

Lütfen sesimizi duyurun, bu durumun dile getirilmesi şart."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.