Fatih Altaylı: "Türkiye’yi İsrail tehdidi altında göstermek iktidarın işine geliyor olabilir"

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" açıklamasını eleştirirken, AKP içindeki tepkileri değerlendirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" açıklamasını eleştirerek AKP içindeki farklı tepkileri mercek altına aldı. Altaylı, Bulut'un ifadeleri sonrası bazı AKP'li isimlerin Bulut'u hedef almasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ona destek verdiğini belirtti. Erdoğan, İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceğinden bahsederek tartışmaları derinleştirdi.

Altaylı, bazı AKP’lilerin Erdoğan'ın sözlerini Kur’an ve Yahudi kutsal kitabındaki Yusuf Kıssası’yla ilişkilendirdiğini ifade etti. Türkiye’nin, İsrail’e yönelik saldırgan bir tutum içinde olmadan, İsrail’in böyle bir saldırı yapma ihtimalinin olmadığını savunan Altaylı, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırmadan önce Netanyahu’nun siyasi kriz içinde olduğunu hatırlattı. 

Altaylı, o dönemde Netanyahu'nun hükümet karşıtı gösterilerle zayıf bir durumda olduğunu vurgularken, günümüzde Netanyahu’nun güç kazandığını ve istifa çağrılarının azaldığını belirtti. Ülkenin savaş halinde olduğu ve bu koşullarda bir hükümet krizi çıkma olasılığının düşmesi, Türkiye’nin İsrail tehdidi altında gösterilmesinin iktidar için avantaj sağladığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.