Fatih Altaylı'dan Olayla İlgili Sert Açıklamalar: Yazık Bu Memleketin Gençlerine!

İstanbul Beyoğlu'nda bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki zanlı, mağdurun şikayetçi olmaması sebebiyle serbest bırakılmıştı. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından tekrar gözaltına alınarak tutuklandılar.

1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında Beyoğlu'nun Hüseyinağa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 25 yaşındaki İremşan A., iki kişi tarafından takip edildi. Şüpheliler, kadının üzerine yürüyerek duvara sıkıştırıp cinsel saldırıda bulundu. Kadın çığlık atarken, çevredeki vatandaşlar durumu fark ederek hemen yardıma koştu. Tacizcilerden biri, "amcamın kızı" diyerek kendini savunmaya çalışsa da çevredekiler duruma müdahale etti ve kadını kurtardı.

SERBEST BIRAKILMA VE TEPKİLER

Saldırganlar, gözaltına alındıktan sonra İremşan A.'nın şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 31 yaşındaki Semir T. ve 27 yaşındaki Ömer K.'nin geçmişteki suç kayıtları ortaya çıktı. Semir T.'nin "cinsel saldırı", "mukavemet", "uyuşturucu madde kullanmak" ve "gasp" suçlarından kaydı bulunurken, Ömer K.'nın "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "mukavemet" ve "otodan hırsızlık" suçlarıyla ilgili kayıtları olduğu öğrenildi.

Zanlıların serbest bırakılması, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Kadın hakları savunucuları ve sosyal medya kullanıcıları, durumu sert bir dille eleştirdi. Gelen tepkilerin ardından, zanlılar tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

FATİH ALTAYLI'DAN AÇIKLAMALAR

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, olayla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Altaylı, hukuk sistemini eleştirerek şunları söyledi:

"Küfür etmeden bir şey söylemek zor. İfadeler yetersiz kalıyor. İki pislik yolda bir genç kıza saldırıyor. Biri yere yatırıyor ve üzerine çıkıyor. O kadar fütursuz ve yasaların yetersiz olduğunun o kadar farkında ki etraftakiler umurumda değil. Birkaç genç gelip kızı kurtarmasa tecavüz kaçınılmazdı. Polis pislik sapıkları yakalıyor, ama mahkeme serbest bırakıyor. Hakim hakim değil belli fakat yasa da yasa değil. Yazık bu memleketin halkına, gençlerine, kızlarına. Bu ülkeyi bu hale getirenler topunuzun…"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.