Fatih Altaylı'dan Şok Değerlendirme!"AKP, İmamoğlu ile Yüzde 100 Kaybedeceğini Biliyor

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının onanma ihtimali üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının onanma olasılığı üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altaylı, AKP’nin bu cezayı onaylayarak İmamoğlu'nu siyaset dışı bırakma hamlesinin ters tepebileceğini ifade etti.

2019 SEÇİMLERİNE GÖNDERME
Altaylı, yazısında 2019’da AKP'nin talebiyle iptal edilen İstanbul seçimlerine atıfta bulunarak, İmamoğlu’nun ikinci seçimde daha büyük bir farkla kazandığını hatırlattı. AKP’nin, İmamoğlu’nu siyasi yasakla saf dışı bırakma planının, kendilerine zarar verebileceğini dile getiren Altaylı, "AKP, İmamoğlu’nu mahkum etmenin kendi aleyhlerine olacağını tahmin etmeyecek kadar körleşmiş olabilir mi?" sorusunu sordu.

SİYASİ ZEKÂ ELEŞTİRİSİ
Altaylı, AKP’nin bu hamlenin faydalı olmayacağını görecek kadar siyasi zekâya sahip olduklarını düşündüğünü belirterek, İmamoğlu'na getirilecek yasağın, AKP'nin 2019'daki başarısızlığını tekrarlatabileceğini vurguladı. Altaylı, "Benzerini İstanbul’da denediler, başlarına geleni gördüler. Ancak çaresizler ve bu yüzden her türlü riski göze alarak bu hamleyi yapacaklar" ifadelerini kullandı.

SEÇİM STRATEJİSİ Mİ?
Altaylı, mevcut siyasi durumda AKP'nin İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığıyla seçimi kaybedeceğinden emin olduğunu ifade etti. AKP’nin, İmamoğlu’nu oyun dışı bırakarak statükoyu değiştirme çabasında olduğunu savunan Altaylı, "Durumları, maçın son dakikalarında gole ihtiyacı olan ve kaleciyi de hücuma gönderen bir futbol takımının çaresizliğine benziyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

"EKREM'LE YÜZDE 100 KAYBEDİYORUZ"
Altaylı, AKP’nin İmamoğlu’nun adaylığıyla seçimi kaybedeceklerini düşündüğünü, bu yüzden de durumu değiştirmek için harekete geçtiklerini söyledi. "AKP, 'Ekrem’le yüzde 100 kaybediyoruz, bu durumu bozalım' diye düşünüyor" diyen Altaylı, İmamoğlu’nun siyaset dışı bırakılmasının AKP’nin tek stratejik hamlesi olduğunu ileri sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.