Fatih Altaylı'ydan DMM'ye tepki: Yalancı da sizsiniz, dezenformasyoncu da!

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyarbakır’daki kayıp çocuk Narin olayıyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de son 8 yılda 100 bine yakın çocuğun kaybolduğunu belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiayı yalanladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında Diyarbakır’daki kayıp çocuk Narin olayıyla ilgili yaptığı bir açıklamada, Türkiye’de son 8 yılda 100 bine yakın çocuğun kaybolduğunu dile getirdi. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Altaylı'nın bu ifadesinin doğru olmadığını belirtti. Bugünkü köşesinde konuyu ele alan Altaylı, "Yalancı da sizsiniz, dezenformasyoncu da. Yalanı iş edinmişsiniz, başkalarına yalancı diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Altaylı, "Türkiye’de günde ortalama 32, yılda yaklaşık 10 bin çocuğun kaybolduğunu TÜİK verilerine dayanarak ortaya koyan ben değilim, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer" diyerek, TBMM çatısı altında yapılan bu açıklamayla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sessiz kaldığını vurguladı. Bu resmi bilginin TÜİK kaynaklı olduğunu belirten Altaylı, "Bu bilgiyi aktaran ben yalancı oluyorum, öyle mi? Benim yalanım yok kardeşim. Yalancı olan sizsiniz. Yalancının ağa babasısınız. Üstelik utanmanız da yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.