Fatih Erbakan: "AK Parti'nin uygulamaları yüzünden İmam Hatipliler Deist oluyor"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidarın uygulamalarını eleştirerek, "Dindar olmayan iktidarlar döneminde eleştirdiğimiz uygulamaların aynısını görüyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, T24’ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtladı. İktidarın uygulamalarını eleştiren Erbakan, "Dindar olmayan iktidarlar döneminde eleştirdiğimiz uygulamaların aynısını görüyoruz" dedi. Bu durumun gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "İmam Hatip'te okuyan bazı gençler, bu görüntüyü gördüklerinde deist veya ateist olmaya karar verebiliyor," ifadesini kullandı.

Erbakan, üçüncü bir ittifak düşüncesine sıcak baktıklarını belirtirken, öncelikle müstakil olarak seçimlere katılmayı istediklerini vurguladı. "Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı baraj problemine işaret etmiyor. Seçim sonuçları bunu gösteriyor," diye ekledi. Ayrıca, sağ partiler arasında bir ittifakın olabileceğine değinerek, "İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ve Büyük Birlik Partisi gibi partilerle bir araya gelme olasılığı her zaman vardır," dedi.

Mansur Yavaş’ın adaylığı hakkında ise, "Eğer Mansur Bey’in ismi öne çıkarsa, onun CHP’nin adayı olacağı daha muhtemel," şeklinde konuştu. 

Erbakan, toplumda yaşanan şiddet olaylarına dair de görüş bildirdi. "Caydırıcı cezaların uygulanması gerektiği konusunda idam cezasının hayata geçirilmesi önemlidir," dedi. Eğitimde manevi değerlere vurgu yaparak, "Toplumun ahlaki olarak yetiştirilmesi büyük önem taşıyor," şeklinde sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.