Fatih Erbakan "AKP-MHP Ortaklığı Çıkmazda, Erken Seçim Bekliyorum"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP-MHP ortaklığının çıkmazda olduğunu ve anketlerde hızla oy kaybettiklerini vurguladı. "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 40+1 ile yeniden seçilmesi mümkün görünmüyor" diyen Erbakan, erken seçim beklediğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP-MHP ortaklığının çıkmazda olduğunu ifade etti. Erbakan, anketlerde partinin hızla oy kaybettiğinin görüldüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Bu sistemle yeniden seçilmesi 40+1’e bile düşürülse pek mümkün görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ni eleştiren Erbakan, erken seçim beklentisi içinde olduğunu vurguladı.

YRP lideri Fatih Erbakan, Sözcü TV’de İpek Özbey’in sorularını yanıtlayarak dikkat çeken açıklamalar yaptı:

"BİR ÇIKMAZ İÇERİSİNDELER"


Erbakan, "Anketlerde 25-26 puan seviyelerine düştüler ve her ay 4-5 puan kaybediyorlar. MHP’yi de hesaba katsanız bile 30’lu rakamlara ulaşmakta zorlanacaklar. 50+1 zaten mümkün değil, 40+1 de pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle bir çıkmaz içerisindeler. Hatta parlamenter sisteme dönüş için Sayın Özel’le görüşmeler yapıldığına dair söylentiler var, ancak iç yüzünü bilmiyoruz" dedi.

AKP-MHP İLİŞKİSİ


Erbakan, AKP ve MHP arasındaki ilişkiye dair, "Karşılıklı bir bağımlılık var. MHP, iktidarın sorumluluğundan kaçarken ciddi bir güç elde ediyor. AKP ise 50+1 için MHP'nin desteğine ihtiyaç duyuyor" şeklinde konuştu.

"GİDİŞAT SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"


Erbakan, mevcut sistemin sorunlu olduğunu belirterek, "Demokratikleşme ve kuvvetler ayrılığının sağlanması gerekiyor. Tek bir insanın iradesiyle her şeye karar verilmesi kabul edilemez" dedi. AKP'nin kendileriyle böyle bir ilişki kurmasının mümkün olmadığını da ekledi.

"ERKEN SEÇİM BEKLİYORUM"


Erbakan, Türkiye’de erken seçim gerekliliğini düşündüğünü belirterek, "Gidişat sürdürülebilir değil. Ekonomi yönetimi değişti ve kurlar yüzde 80 arttı. Enflasyon yüzde 38’den yüzde 75’e fırladı. Faizler de yüzde 8,5’tan yüzde 55’e yükseldi. Ekmeğin fiyatı 4 liradan 10 liraya çıktı. Çalışanların yaşam maliyeti 13 bin liradan 24 bin liraya çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifası
Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden istifası ve diğer istifalar hakkında, "Birtakım duyumlar vardı ama kesin bir bilgi yoktu. İstişare yapılmadan bu karar alındı, bu duruma üzülüyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.