Fatih Erbakan: Deprem vergileri yerinde ve verimli bir şekilde kullanılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İzmir'deki depremden dolayı vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erbakan, depremden ziyade, tedbirsizlik ve ihmalin insanların canına mal olduğunu söyledi. 

Türkiye vatandaşlarının önemli bir kısmının deprem bölgelerinde yaşadıklarına dikkati çeken Erbakan şunları söyledi

"TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 15 milyon üzerinde yapı stoku bulunuyor. Bu stokun yaklaşık yüzde 60'ı ruhsatsız ve kaçak yapılardan oluşuyor.  Bu rakamlar, bu tablo, maalesef içinde bulunduğumuz acı durumu ortaya koyuyor.. "

Riskli yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için her türlü tedbirin alınması gerektiğinin altını çizen Erbakan, milyarlarca dolarlık deprem vergilerinin yerinde ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

 "Önce dar gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin, köylünün alım gücü ve refah seviyesini artırmanız lazım”

Türkiye'deki genç işsizlerin sayısının çok fazla olduğunu bildiren Erbakan, köprü, yol, havaalanı, spor salonları ve tüp geçitlerin dar gelirli vatandaşların derdine derman olmadığını belirterek, "Önce dar gelirlinin, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, işçinin, köylünün alım gücü ve refah seviyesini artırmanız lazım" dedi.

"Macron'u kınıyoruz, lanetliyoruz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamofobik nefret ürünü olan karikatürlerin hamiliğine soyunduğunu söyleyen Erbakan şu ifadeleri kullandı:

Batı'nın zihniyeti maalesef ırkçıdır, İslam ve Müslüman düşmanıdır. Kendisi dışındakileri aşağı görür. Bu yaşanan olaylarda bunu ispat etmiştir. Macron, bu gibi adımlarla seçim kampanyasının baş finansörü olan ve kendisini cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyan Siyonist Rothschild ailesine sadık bir hizmetkar olduğunu da ortaya koydu. Macron'u kınıyoruz, lanetliyoruz.
Deprem vergileri tartışması

1999 depreminin ardından 2000 yılında Özel İşlem ve Özel İletişim Vergisi adı altında getirilen ve halk arasında deprem vergisi olarak anılan vergiler 2003 yılında kalıcı hale getirilmişti.

Ekim 2011’de Van’da meydana gelen ve 604 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından, toplanan vergilerin nerelerde kullanıldığı sorusu gündeme gelmişti. Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Alınan vergiler, sağlığımıza, duble yollara, demir yollarına, hava yollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor'' diyerek deprem vergilerinin nerelerde kullanıldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu yılın başında Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem vergilerinin amacı dışında kullanıldığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine “Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde bir para hangi amaç için toplanmışsa bugüne kadar o gaye için harcanmıştır. Onun dışında bir yere biz bu tür paraları harcama diye bir tavrın içinde olmadık, olmayız” diyerek iddiaları reddetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?