Fatih Erbakan "İdam Cezası Yeniden Tartışılmalı"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Denizli’de partililerle buluştu. Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için başsağlığı dileyen Erbakan, çocuk cinayetlerine karşı idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programda partililerle bir araya geldi.

"İDAM CEZASI TEKRAR GÜNDEME GETİRİLMELİ"

Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Allah’tan rahmet dileyen Erbakan, konuya dair düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum; gerçekten büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Millet olarak başımız sağ olsun. Bu tür olaylarla ilgili daha ciddi yasal düzenlemelerin ele alınması ve tüm siyasi partilerin sorumluluk göstermesi gereken bir durum. İdam cezasının tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Caydırıcılık açısından bu konuyu daha önce de vurguladık. Özellikle çocukların bu şekilde katledilmesi son derece korkunç bir durum. Vicdanımız sızlıyor ve toplum olarak büyük bir acı içerisindeyiz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için idam cezasının yeniden tartışılması gerektiğini ifade ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.