Fatih Erbakan: "İlk 4 Maddeyle Sorunumuz Yok, Ama Laiklik Üzerinde Durulmalı"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Anayasa tartışmalarını ele aldı. İlk dört maddeyle sorunları olmadığını belirten Erbakan, "Laiklik" kelimesinin açıklanması gerektiğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Anayasa tartışmalarına değindi. Erbakan, ilk dört maddeyle ilgili herhangi bir sorunları olmadığını belirtirken, "Ancak ilk üç maddedeki 'laiklik' teriminin bir izahı ve açıklaması yapılmalı; zira geçmişte bu kelime yüzünden partilerimiz kapatıldı," dedi. 

Erbakan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın üçüncü maddesi hakkında yaptığı açıklamalara da yanıt verdi. "Sayın Meclis Başkanı'nın kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum, ancak bu konuya fazlasıyla yoğunlaşıldığını düşünüyorum," ifadelerini kullandı. Erbakan, laikliğin inanç özgürlüğü ve İslami hassasiyetlere karşı bir silah olarak kullanılabileceğine de vurgu yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif edilemez' maddesini tartışmaya açarak, "Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini" belirtmesi tepkilere neden olmuştu. Kurtulmuş, gelen yoğun eleştirilerin ardından geri adım atarak, "Ben üçüncü madde ile ilgili hiçbir şey demedim, algı operasyonu yapılıyor," açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.