Fatih Erbakan'dan Erken Seçim Uyarısı: 2025 Sonunda Seçim İhtimali Yüksek!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu iktidarın ekonomiyi düze çıkarması gibi bir durumun söz konusu olmadığı açık bir şekilde ortada. Bu nedenle 2025 sonunda veya 2026 ilkbaharında bir erken seçim gelebilir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'nin ekonomik durumuna ve olası erken seçim tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, mevcut iktidarın ekonomiyi düzeltme kapasitesinin olmadığını belirterek, "Bu nedenle 2025 sonunda veya 2026 ilkbaharında bir erken seçim ihtimali bulunuyor," dedi. Erbakan, ekonomik verilerin ve enflasyon oranlarının erken seçimi zorunlu kılacak bir durumda olduğunu vurguladı. SGK'nın ilaç ödemesiyle ilgili aldığı kararları eleştirirken, Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonomik durumun kötüleştiğini ifade etti.

Erbakan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar’ın Yeniden Refah Partisi'nden istifasına da değindi. Gürpınar'ın seçim sonuçlarına ve anketlere atıfta bulunan Erbakan, Gürpınar'ın partinin seçmen tabanını temsil ettiğini ve istifasının uygun olmadığını söyledi. Şanlıurfa'da partinin yüksek oy oranının vurgulandığı açıklamada, istifanın halkın iradesine aykırı olduğu belirtildi.

AK Parti döneminde askeri vesayetin ortadan kaldırılmasını olumlu bir adım olarak değerlendiren Erbakan, askeri vesayetin yeniden gündeme gelmesine karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin iki kutuplu bir siyasi ortamda sıkışmaması gerektiğini ve halkın farklı seçenekler arasında tercih yapabilmesi gerektiğini belirtti. Erbakan, seçimlerin halkın gerçek iradesini yansıtması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.