Fatih fetih için bu kadar harcamadı! Zabıtalara tahta kaleleri 65 milyona fethettirdiler!

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Fetih Şöleni dün İstanbul Yenikapı'da yapıldı. Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Fetih Şöleni dün İstanbul Yenikapı'da yapıldı. Erdoğan'ın kişisel şovuna dönüştürülen şölen, hazırlanan abartılı gösteriler kadar alınan güvenlik önlemleri ve yapılan harcamalarla tarihe geçti.

4 BİN 500 METREKARELİK SAHNE VE 65 MİLYON TL HARCAMA

İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kapsamında Yenikapı'da düzenlenen kutlamalarda 563 kişiden oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Osmanlı Tarihi Birliği özel bir gösteri sundu. Türk Yıldızları uçuş yaptı. Kutlama için dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi kuruldu. Özel gösteride; gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile muhteşem fetih yeniden canlandırıldı. 4 bin 500 metrekarelik sahnede İstanbul yeniden fethedildi.

Otobüslerle alana taşınan kitlenin Erdoğan sloganları attığı Fetih Şöleni'nde yeniçeri kıyafeti giydirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları, Hollywood dekoru gibi imşa edilen tahtadan kaleleri fethederek surlara bayrak dikti! Erdoğan'ın kişisel şovu için harcanan para ise tam 65 milyon lira!

'ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORMAYIZ' DİYEN ERDOĞAN DENİZALTI İLE KORUNDU

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Fetih Şöleni"nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındığını açıkladı.

Çalışkan, şölene ilişkin alınan önlemleri şöyle anlattı:

9 bin polis, 1 denizaltı, 1 fırkateyn...

"Fetih Şöleni'nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındı. 5 helikopter, ikisi sürekli olarak miting alanının üzerinde devriye uçuşu yapacak. Biri Skorsky olmak üzere 3 yedek helikopter de herhangi bir olaya karşı hazır bekletilecek. Şölen boyunca Yenikapı miting alanının üzerinde sivil uçak uçmayacak. Bunların güzergahları değiştirildi.

40 keskin nişancı denizaltı, binalar üzerinde...

Denizde 1 denizaltı, 1 fırkateyn ve 3 sahil güvenlik botu bekletiyoruz. Keskin nişancı olan 40 polis de denizaltı, fırkateyn, çevredeki binalar ve vinçlerin üzerine konuşlandırıldı. Polis dedektör köpekleri de şölenin yapılacağı alan ile çevresinde patlayıcı ve bomba araması gerçekleştirdi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Felaket 3 ay önceden başladı'
Türkiye artık ucuz değil: Türk tatil beldeleri ilk 10'a giremedi
Berzeg'in bulunduğu alanın 9 kez tarandığı açıklandı: 12 kemik ve kafatası toprağa verilecek
İkiye bölünen Menzil tarikatında ağır ithamlar: Yolsuzluk suçlamasına cevap FETÖ iddiası
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice girmeye başladı