Fatih Portakal esti gürledi: "Başlarına bir şey gelirse sorumlusu Bahçeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında gazetecileri tehdit etti. SÖZCÜ TV Sunucusu Fatih Portakal, Bahçeli'yi bu tehditlerin sorumlusuyla suçlayarak, "Eğer bu gazetecilerin başına bir şey gelirse, Devlet Bahçeli birinci derecede sorumlu olacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı sırasında, isim vermeden gazetecileri tehdit etti. Bu durum, SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ın dikkatini çekti. Portakal, canlı yayında yaptığı açıklamalarda Bahçeli’nin olası bir tehlikede birinci derecede sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Eğer Timur’un, Şule’nin, Murat’ın ya da Barış’ın başına bir şey gelirse, bunun sorumlusu Devlet Bahçeli’dir." ifadelerini kullandı.

Meclis’in açılışı vesilesiyle herkesin iyi temennilerle çıkması gerektiğini dile getiren Portakal, Bahçeli’nin tehditkar tutumunu eleştirerek, "Bugün 1 Ekim, Meclis açılacaktı. İnsan, bu özel günde en azından olumlu şeyler duymayı bekler. Ancak Bahçeli, grup toplantısında konuşmasına tehditlerle başladı ve aynı şekilde tamamladı." dedi. 

Portakal, Bahçeli’nin demokrasinin olmadığı bir ortamda güç elinde tutan bir kişi olarak, tehditler savurabildiğini belirtti. "Burada adaletin gücünden bahsetmek yerine, gücün adaleti sağladığı bir sistemdeyiz." diyen Portakal, Bahçeli’nin ana muhalefet partisine yönelik sert ifadelerine ve gazetecilere yönelik tehditlerine de dikkat çekti. "Bahçeli, muhalefete 'çürüksün' derken, gazetecilere de 'Ayağınızı denk alın' diyebiliyor. Bu, kendisinde bulduğu bir yetki." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bahçeli’nin tehditlerine 24 saat önceki bir olayı örnek gösteren Portakal, Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’nın duruşma salonunda gazetecilere eliyle silah işareti yapmasını hatırlattı. Portakal, "Eğer o kişi böyle bir davranış sergiliyorsa, Devlet Bahçeli’nin neler söyleyebileceğini düşünmek lazım. Güç tamamen onun elinde." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Cumhuriyet savcılarını eleştirerek, "Şu an o tehditlere karşı harekete geçmeyen Cumhuriyet savcılarına yazıklar olsun. Korkuyorlar; çünkü ülkede adalet yok, Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin gücü var. Bahçeli, 'Benim lafımın üstüne laf söyleyemezsin, gerekirse cezanı keserim' diyor ama buna karşı hiç kimse çıkıp, 'Devlet Bahçeli, siz ne diyorsunuz?' diyemiyor." dedi. Bu açıklamalar, Bahçeli'nin tehditkar söylemlerinin yaratabileceği tehlikeler üzerine ciddi bir tartışma başlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılır açılmaz gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Şule Aydın ve Barış Terkoğlu'nu tehdit etti. SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, bu durum karşısında uyarıda bulunarak, "Eğer bu gazetecilerin ya da eleştiren başka birinin başına bir şey gelirse, sorumlu birinci derecede Devlet Bahçeli'dir." dedi. 

Portakal, konuşmasında Meclis’in açılışına dair beklentilerini dile getirirken, Bahçeli’nin grup toplantısında tehditlerle sözlerine başladığını belirtti. 

"Devlet Bahçeli, demokrasinin olmadığı bir ülkede güç elinde tutan bir kişi olarak tehditler savurabiliyor." diyen Portakal, Bahçeli’nin muhalefet partisine yönelik sert ifadelerine de dikkat çekti. 

Ayrıca, Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı'nın duruşma salonunda gazetecilere eliyle silah işareti yapmasına da atıfta bulunan Portakal, "Eğer o kişi böyle davranıyorsa, Devlet Bahçeli neler söyler, düşünmek lazım." dedi. 

Son olarak, harekete geçmeyen Cumhuriyet savcılarını eleştiren Portakal, "Korkuyorlar, çünkü ülkede adalet yok. Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin gücü var. Ama kimse çıkıp da, 'Devlet Bahçeli, siz ne diyorsunuz?' diyemiyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.