Uzmanların isimleri, son günlerde kayda değer depremlerin yaşandığı bölgelere dikkat çekti.
Uzmanlar, kentsel gelişimin temellerinin sürdürülemez olduğunu vurguladı ve kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini söyledi.
Hatay'daki yıkımla benzerlikler olduğu bildirildi.
Deprem bölgesindeki iller Uzmanlar Kuzey Anadolu fay hattı hakkında konuşarak Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova konusunda uyarılarda bulundu. Bölgenin Sınıf 1 deprem bölgesinde olduğuna dikkat çekti ve bu alanlarda toplam 6 milyon insanın yaşadığını söyledi.
Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve yerel yönetimler tarafından deprem risklerinin azaltılmasına yönelik kentsel dönüşüm çalışması yürütülüyor.
Hatay'da yaşanan yıkımın aynısı olabilir Bursa'da kentsel dönüşüme yönelik önemli bir adım atıldı.
Osmangazi'nin Akpınar ilçesinde yaklaşık 420 dekar arazi üzerinde 2.
300 konutun yüzde 80'i yıkılıp yeniden yapılacak.
Associate, Hatay ve Bursa yıkımları arasındaki benzerliklerden bahsediyor.
Dr.Mustafa Şenkaya yapı stoğuna dikkat çekti.
Bursa Ovası'nı farklı dönemlere ait yapıların yer aldığı tarihi bir kent olarak nitelendiren Şenkaya, "Bursa Ovası'nın toprak özelliklerini mahalle ve sokak ölçeğinde değerlendirip bu bilgilere sahip olabilirsek, ``Birden fazla bilim insanı ile işbirliği yaparak,'' dedi.Jeofizik, jeoloji, inşaat mühendisliği gibi alanlarda depremlerin etkilerini sahada tespit edebiliyoruz.
 "ZEMİN YAPILARI NASIL ETKİLEDİĞİNİ İNCELEYEBİLİYORUZ" 
Depreme hazırlanmalıyız Şenkaya Bey öncelikle Bursa ovasını etkileyen ve 1855 yılında depremin meydana geldiği fay olan Kayapa-Yenişehir fay hattını araştırmamız gerektiğini anlattı.
Ovalara olan etkisinin bilimsel araştırmalarla araştırılması gerektiğine dikkat çekti.
Depremin nerede olduğunun önemli olmadığını söyleyen Şenkaya, orta ve yüksek büyüklükteki depremlerin etkilerinin 150 ila 200 kilometre arasında hissedildiğine işaret etti.
Deprem bölgelerine yakın yerlerin daha fazla etkileneceğini ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini halka bildirdi.