FBI'dan orman yangını soruşturması için teşvik: Bilgi verene 10 bin dolar ödül!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New Mexico eyaletinde devam eden orman yangınları hakkında bilgi sağlayacak kişi veya kişilere 10 bin dolara kadar ödül vereceğini duyurdu. Detaylar için haberimize tıklayınız...

FBI, New Mexico'daki orman yangınının sorumlularını bulmak için ciddi bir adım attı ve bilgi sağlayanlara para ödülü vadetti.

17 Haziran'da New Mexico'da başlayan orman yangınlarının aydınlatılması için FBI tarafından yapılan açıklamada, halktan yangınları başlatan kişi veya kişilerle ilgili bilgileri paylaşmaları istendi. Bu bilgilerin yangınları başlatanları tutuklanıp cezalandırmada kullanılacağı belirtilerek, 10 bin dolara kadar para ödülü verileceği duyuruldu.

Ruidoso köyü ve çevresinde devam eden yangınlar, binlerce kişinin tahliyesine ve büyük zarara yol açtı. Şu ana kadar yangınlarda 2 kişi hayatını kaybetti ve tahmini 1400'den fazla yapı zarar gördü. Yangınlar nedeniyle ortalama 8 bin kişi tahliye edildi.

Yangınlarla mücadelede bölgeye yoğun itfaiye ekipleri sevk edilirken, yağmur ve serin hava koşulları yangın söndürme çalışmalarına destek sağlıyor. Ancak Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi'ne göre, yangınların tamamen kontrol altına alınması için 15 Temmuz'a kadar sürebileceği belirtildi.

Yangınlar sebebiyle 19 Haziran'da bölgeye olağanüstü hal ilan edilmiş ve çevredeki Roswell şehri başta olmak üzere çok sayıda tahliye merkezi kurulmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.