Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor

ABD Merkez Bankası (Fed), inatçı enflasyonun ve parasal sıkılaşmanın finansal istikrara yönelik en büyük risk olarak görüldüğünü bildirdi. Sıkı para politikasının piyasa katılımcıları arasında en büyük endişe kaynağı olduğu vurgulandı.

Fed, Finansal İstikrar Raporu'nun nisan sayısını yayınlayarak Amerikan finansal sistemindeki mevcut durumu değerlendirdi.

EN BÜYÜK ENDİŞE KAYNAĞI

Raporda, inatçı enflasyonun ve sıkı para politikasının piyasa katılımcıları arasında en büyük endişe kaynağı olduğu vurgulandı.

Piyasa katılımcıları, enflasyonun yeniden hızlanmasının faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yüksek tutabileceği endişesini dile getirirken, "Kalıcı enflasyonist baskıların daha sıkı bir para politikası izlenmesine neden olabileceği" uyarısı yapıldı.

Raporda, Orta Doğu'daki çatışmalar ve Ukrayna'daki durum gibi jeopolitik risklerin, küresel ekonomik faaliyette aksaklıklara neden olabileceği ve enerji ve emtia piyasaları ile küresel değer zincirlerinde sürekli kesintilere yol açabileceği belirtildi.

Fed raporunda, jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin artmasının ekonomik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceği ve bunun enflasyonu ve finansal piyasalardaki volatiliteyi artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi