Fed Faiz İndirimi Beklentileri Artıyor: ABD Piyasaları Yükselişte!

ABD borsaları, haftanın son işlem gününe hafif artışlarla başlayarak yatırımcıların yüzünü güldürdü. Dow Jones endeksi yüzde 0,13 artarak 42.227,95 puana, S&P 500 endeksi yüzde 0,17 yükselişle 5.755,36 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 artarak 18.228,77 puana ulaştı.

Bu artış, ABD'de tüketici harcamalarının geçen ay ılımlı bir şekilde artmasının ve enflasyonun yavaşlamaya devam ettiğini gösteren verilerin ardından geldi. Özellikle, kişisel tüketim harcamaları (PCE) ağustosta aylık yüzde 0,2 artarak beklentilerin altında kalırken, PCE fiyat endeksi de aylık yüzde 0,1 ve senelik yüzde 2,2 ile yine beklentilerin altında bir artış gösterdi.

FED BEKLENTİLERİ DEĞİŞİYOR

Federal Rezerv’in (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek PCE fiyat endeksi ise ağustosta aylık yüzde 0,1 ve senelik yüzde 2,7 artış kaydetti. Bu veriler, Fed'in kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına yönelik beklentileri yüzde 52'ye çıkardı. Analistler, enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte, Fed'in iş gücü piyasasını destekleme ve faiz oranlarını düşürme yönündeki adımlarını sürdürebileceğine dair beklentilerin arttığını ifade ediyor.

NEW YORK BORSASI’NDA YÜKSELİŞ

Dünyanın en önemli piyasalarından olan New York borsası, enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini gösteren veriler sonrası haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar, ekonomik verilerin olumlu seyrinin, piyasalara olan güveni artıracağını ve daha stabil bir büyüme ortamı sağlayacağını umuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.