Fed Faiz kararını açıkladı!

Fed, faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ve enflasyonun hedefe ilerlediğini belirtti. Faiz indirimi sinyali verirken, karar oybirliğiyle alındı. Fed, enflasyon ve işgücü piyasasındaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

Fed, faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarak enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirtti ve faiz indiriminin yakın olabileceğini sinyalini verdi. Son 23 yılın zirvesinde kalan faizler, iki günlük toplantının ardından oybirliğiyle belirlendi. Yetkililer, enflasyon ve işgücü piyasasındaki gelişmeleri dikkatle izlemeye devam ediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Temmuz 2023'ten bu yana bu seviyede kalan faizler, son 23 yılın zirvesinde bulunuyor. Fed, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğini belirterek, faiz indiriminin yakın olabileceğine dair sinyaller verdi. Karar, Fed yetkilileri tarafından oybirliğiyle alındı.

Yetkililer, enflasyonun gevşemesi ve işgücü piyasasındaki soğuma ile birlikte borçlanma maliyetlerini düşürmeye yakın olduklarını belirtti. Washington’daki iki günlük toplantının ardından, yetkililer enflasyon riskleri yerine ikili görevlerindeki risklere dikkat çektiklerini ifade etti.

Açıklamalarda, son aylarda enflasyonun yüzde 2'lik hedefe doğru ilerleme kaydettiği, istihdam ve enflasyon hedeflerine yönelik risklerin dengeli olduğu ve işsizlik oranının düşük kalmasına rağmen istihdamın yavaşladığı belirtildi. Fed, geçen ay faizleri değiştirmezken, yıl sonu için faiz indirimi beklentisini 3'ten 1'e indirmişti ve 2024-2025 yılları için enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edilmişti. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.