Fed tam 4 yıl aradan sonra faiz düşürdü!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 50 baz puanlık bir indirimle yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Bu önemli adım, Fed’in faiz oranını dört yıl aradan sonra ilk kez düşürdüğü bir hamle olarak kaydedildi.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti.

Fed, uzun bir aradan sonra faiz oranında önemli bir değişikliğe gitti. 4 yıl sonra ilk kez politika faizini düşürme kararı alan Fed, faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti.

Faiz indirimi kararı, Fed'in yönetim kurulu tarafından 11 oyla 1'e karşı alındı. Michelle Bowman’ın 25 baz puanlık bir faiz indirimi önerdiği ve karşı oy kullandığı bildirildi.

Fed’in açıklamasında, enflasyondaki iyileşmeler ve risk değerlendirmeleri doğrultusunda federal fon oranının hedef aralığının 50 baz puan düşürülerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekilmesine karar verildiği belirtildi.

Son olarak Mart 2020'de, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı bir tepki olarak politika faizini yüzde 0-0,25 aralığına çekmiş ve genişlemeci para politikalarına yönelmişti. Bu, dört yıl aradan sonra ilk faiz indirimi hareketi olarak kayıtlara geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.