Fed'den Kritik Açıklama: Faiz İndirimi İçin İlk Tarih Belirlendi

ABD Merkez Bankası (Fed), uzun süredir 5.25-5.50 bandında tuttuğu faiz oranlarını indirmek için ilk kez somut sinyaller verdi. Bu gelişme, piyasalar ve yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Uluslararası ekonomi piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana faizleri yüzde 5.25-5.50 seviyesinde sabit tutarak altın fiyatlarını baskı altında tutan Fed, faiz indirimi için ilk kez belirli bir tarih verdi. Piyasalar, yılın son çeyreğinde üç faiz indirimi bekliyor ve gözler 18 Eylül'de yapılacak toplantıya çevrildi.

3 BÖLGE BAŞKANINDAN YEŞIL IŞIK

Son günlerde St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, 18 Eylül'deki toplantıda faiz indiriminin gündeme gelebileceğine dair ilk sinyalleri verdi. Musalem'in açıklamalarının ardından Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee de eylül ayında faiz indirimine destek verdiklerini duyurdu.

FAIZ İNDIRIMINE OLASILIK

CME FedWatch Tool verilerine göre, piyasa şu anda 18 Eylül'de Fed'in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasına yüzde 71.4 olasılık tanıyor. 50 baz puanlık faiz indirimine ise yüzde 28.5 ihtimal veriliyor. Bu veriler, piyasalardaki faiz indirimine dair beklentilerin yüksek olduğunu gösteriyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.