Fed'in Faiz İndirim Kararı Kripto Paraları Yükseltti: Bitcoin ve Ethereum Rekor Kırdı!

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının ardından Bitcoin ve Ethereum'un değerlerinde büyük artışlar gözlemlendi. Bitcoin 62.146 dolara, Ethereum ise 4.439 dolara yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed), iki gün süren toplantının ardından politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Bu karar, finansal piyasalar üzerinde önemli etkiler yarattı. Fed'in 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmesi, kripto para piyasasında büyük bir hareketliliğe neden oldu.

En fazla işlem gören kripto para birimi Bitcoin, Fed'in faiz indirimi kararının etkisiyle yüzde 2,60 değer kazandı ve 62.146 dolara yükseldi. Bu yükseliş, Bitcoin’in piyasa değerinin 1,22 trilyon dolara ulaşmasına katkı sağladı. Ethereum da benzer şekilde yüzde 3,86 artış göstererek 4.439 dolara çıktı ve piyasa değeri 291 milyar dolara ulaştı. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,14 trilyon dolara yükseldi.

CoinTR Araştırma Departmanı, bültende Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin performansına dair önemli verileri paylaştı. CoinTR, yatırımcılara Bitcoin fiyatlarındaki olası büyük artışlardan yararlanmak için uzun vadeli yatırım stratejilerine odaklanmalarını tavsiye etti. Özellikle Fed'in faiz indirimi sonrası kripto para piyasasında görülen bu yükseliş, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunabilir.

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.